Bankiety okolicznościowe

For many years the Perła Południa Hotel has been recognized and trusted by the most demanding guests. We guarantee the highest level of service and culture. If you are looking for an elegant and prestigiou place for wedding receptions and any other important celebrations, the Perła Południa Hotel will meet your expectations. We organize banquets in the Pod Jasionową Polaną Restaurant in a high-class culinary and artistic settings as well as events in  the regional  Nad Potokiem Inn.

OFFER:  

The Pod Jasionową Polaną Restaurant is a very charming, spacious and air-conditioned place overlooking beautiful views of the nearby mountains and the hotel garden, where the wedding guests can relax. The restaurant can accommodate ca 180 people / 240 using a banquet tent/. For those who like a unique folk atmosphere, we offer the Nad Potokiem Inn, located in a unique corner, surrounded by beautiful mountains over a stream. The Nad Potokiem Inn has a warm and wooden interior with 140 seats (even more when using a tent).

Young and talented chefs take care of the quality of the dishes. For the sake of your satisfaction, they have prepared a wide selection of dishes, that we hope will satisfy your tastes. In the Nad Potokiem Inn you will also find regional specialties of the traditional Black Mountain Poprad cuisine.

We hope that the following choices will inspire you to compose your own menu to suit your taste.

 

RESTAURACJA POD JASIONOWĄ POLANĄ

Propozycja nr 1 – 125,-

Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym
Bufet ze słodkościami

Zupa
Danie główne z dodatkami /dwa rodzaje mięs do wyboru/
Tort okolicznościowy

Bufet z zimnymi przekąskami i sałatkami

Dwa dania gorące serwowane podczas wieczoru

Kawa, herbata

Propozycja nr 2 – 145,-

Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym
Bufet ze słodkościami

Przystawka zimna
Zupa
Danie główne z dodatkami /dwa rodzaje mięs do wyboru/
Tort okolicznościowy

Bufet z zimnymi przekąskami i sałatkami

Trzy dania gorące serwowane podczas wieczoru

Kawa, herbata

Propozycja nr 3 – 160,-

Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym
Bufet ze słodkościami

Przystawka zimna
Zupa
Danie główne z dodatkami /trzy rodzaje mięs do wyboru/
Deser

Bufet z zimnymi przekąskami i sałatkami

Tort okolicznościowy

Trzy dania gorące podczas wieczoru

Kawa, herbata

PROPOZYCJE DAŃ WESELNYCH  DO WYBORU W RESTAURACJI POD JASIONOWĄ POLANĄ

Bufet ze słodkościami:

Mix ciast – cztery rodzaje oraz babeczki smakowe
Karuzela mini deserków
Owoce sezonowe i egzotyczne

Przystawki:

Plastry marynowanej kaczki z gruszką w otoczeniu balsamico
Kurczak faszerowany pieczarkami w maladze
Galantyna z kurczaka w sosie tysiąca wysp
Grillowany kurczak na rukoli i radicchio
z serem pleśniowym, orzechami i miodowym vinaigrette
Szparagi w szynce w towarzystwie sosu korniszonowego
Krokieciki z dorsza w kolendrowym musie
Carpaccio ze świeżego ogórka z koperkowym twarożkiem i różyczką wędzonego łososia
Sałatka caprese ze świeżą bazylią

Zupy:

Domowy rosół z makaronem
Bulion z pierożkami z mięsnym nadzieniem
Zupa beskidzka z kulkami mięsnymi i zacierką
Zupa borowikowa z groszkiem ptysiowym
Krem pomidorowy z grzankami ziołowymi
Krem z białych warzyw z prażonymi pestkami dyni i nutą oliwy truflowej
Krem brokułowy z grzanką serową

Danie główne:

Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
Pieczeń z szynki w sosie z leśnych grzybów
Schab faszerowany w złocistej panierce
Karczek pieczony w sosie własnym
Tradycyjny kotlet schabowy z kostką
Rolada wołowa w sosie barbecue
Indyk nadziewany suszonymi pomidorami pod beszamelem
Plastry indyka w sosie kurkowym
Soczysty kurczak zapiekany w cieście francuskim
Roladki drobiowe faszerowane warzywami
Łosoś na duszonym szpinaku

Dodatki do wyboru:

Ziemniaki z koperkiem
Purre ziemniaczane
Purre warzywne
Ziemniaki zapiekane
Frytki
Kulki ziemniaczane
Kluseczki ryterskie
Kluski śląskie
Ryż na sypko
Risotto
Zestaw surówek
Bukiet warzyw gotowanych
Warzywa julienne

Desery:

Suflet czekoladowy z lodami miętowymi
Panna Cotta w otoczeniu jeżynowego musu
Szkocka mgiełka z koktajlową czereśnią
Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
Szarlotka podawana na ciepło z gałką lodów waniliowych

Bufet zimny:

1)

Galaretki drobiowe
Schab faszerowany morelą w glazurze
Rulony z szynki
Śledzie w dwóch smakach
Sery w otoczeniu winogron i orzechów włoskich
Dwa rodzaje wędlin, pasztet, kabanos
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka warzywna z czerwoną fasolką i sosem vinaigrette

2)

Wieprzowina w galarecie
Indyk faszerowany suszonymi pomidorami
Tortille smakowe
Tymbaliki z soli
Sery w otoczeniu winogron i orzechów włoskich
Dwa rodzaje wędlin, pasztet, kabanos
Wykwintna sałatka z chrzanem
Sałatka grecka z serem feta

Dania gorące serwowane w trakcie wieczoru:

Rolada z indyka na dwóch sosach
Kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych faszerowany serem
Filet z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym
Wykwintny szaszłyk drobiowy w pikantnym pomidorowym sosie
Ragout z indyka
Stek wieprzowy z duszonymi pieczarkami
Boeuf Strogonow
Barszcz czerwony z krokietem lub sakiewką z farszem mięsnym
Naleśnik ze szpinakiem w sosie serowym
Klasyczne leczo z kiełbasą

 

 

KARCZMA NAD POTOKIEM

Propozycja nr 1 – 125,-

Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym
Bufet ze słodkościami

Zupa
Danie główne z dodatkami /dwa rodzaje mięs do wyboru/
Tort okolicznościowy

Bufet z zimnymi przekąskami i sałatkami

Dwa dania gorące serwowane podczas wieczoru

Kawa, herbata

Propozycja nr 2 – 145,-

Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym
Bufet ze słodkościami

Przystawka zimna
Zupa
Danie główne z dodatkami /dwa rodzaje mięs do wyboru/
Tort okolicznościowy

Bufet z zimnymi przekąskami i sałatkami

Trzy dania gorące serwowane podczas wieczoru

Kawa, herbata

Propozycja nr 3 – 160,-

Powitanie chlebem i solą
Toast winem musującym
Bufet ze słodkościami

Przystawka zimna
Zupa
Danie główne z dodatkami /trzy rodzaje mięs do wyboru/
Deser

Bufet z zimnymi przekąskami i sałatkami

Tort okolicznościowy

Trzy dania gorące podczas wieczoru

Kawa, herbata

PROPOZYCJE DAŃ WESELNYCH DO WYBORU W KARCZMIE NAD POTOKIEM

Bufet ze słodkościami:

Wybór ciast
/cztery rodzaje oraz babeczki smakowe/
Mini desery
Owoce sezonowe

Przystawki:

Pasztet z dziczyzny w musie jałowcowym
Pstrąg faszerowany w glazurze
Kawałki grillowanego kurczaka na sałatach
Sandacz z konfiturą z czerwonej cebuli
Bundz z pomidorami z sosem ze świeżych ziół /sezonowo/

Zupy:

Zupa z prawdziwków z kluseczkami
Rosół domowy z makaronem
Krem z pieczonych pomidorów z grzankami czosnkowo – ziołowymi
Bulion z kołdunami
Krem z zielonego groszku z ptysiami

Danie główne:

Schab panierowany po bacowsku
Wieprzowina duszona z leśnymi grzybami
Kotlet schabowy z kostką
Rolada wołowa z warzywami
Zrazy zawijane z boczkiem i ogórkiem
Chrupiący filet z kurczaka z szynką i serem
Udka faszerowane pieczarkami
Plastry indyka w sosie kurkowym
Płonąca pieczona szynka z kością
/serwowana przez szefa kuchni w obecności gości/
Dorsz w musie cytrynowym

Dodatki do wyboru:

Ziemniaki z koperkiem
Purre ziemniaczane
Purre warzywne
Ziemniaki zapiekane
Frytki
Kulki ziemniaczane
Kluseczki ryterskie
Kluski śląskie
Ryż na sypko
Risotto
Kasza po beskidzku
Zestaw surówek
Bukiet warzyw gotowanych
Warzywa julienne
Ćwikła z chrzanem
Kapusta zasmażana

Desery:

Jabłecznik podawany na ciepło z gałka lodów waniliowych
Sernik z gorącymi malinami
Puchar lodowy
Tarta z owocami
Mus truskawkowo – bananowy z bezą

Bufet zimny:

1)

Galaretki drobiowe
Śledzie w dwóch smakach
Ruloniki z szynki z kremem chrzanowym
Indyk faszerowany szpinakiem

Wędliny swojskie
/szynka zbójecka, polędwica cygańska,
schab pieczony, kiełbasa wiejska/
Sery wędzone, oscypki, bundz

Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka z pomidorami i kolorową papryką
Sos korniszonowy

2)

Prosie w galarecie
Tymbaliki rybne
Schab nadziewany suszonymi śliwkami
Rolada z kurczaka w galarecie

Wędliny swojskie
/szynka zbójecka, polędwica cygańska,
schab pieczony, kiełbasa wiejska/
Sery wędzone, oscypki, bundz

Sałatka z wędzonym kurczakiem
Sałatka sezonowa
Sos tatarski

Dania gorące serwowane w trakcie wieczoru:

Szaszłyk zbójecki
Eskalopki drobiowe smażone w cieście
Pałeczki z kurczaka w pikantnej panierce
Marynowany karczek w sosie pieprzowym
Pieczeń z szynki z duszonymi grzybami
Golonka duszona w piwie
Żurek w czarce chlebowej
Gulasz z dziczyzny
Bigos myśliwski z suszonymi śliwkami
Mix pierogów: ruskie, z kapustą, z mięsem
Barszcz czerwony z krokietem mięsnym lub naleśnikiem po rytersku
Gołąbki w sosie borowikowym

 

NAPOJE I ALKOHOL
1. Napoje zimne i gorące pakiet w cenie 19 zł od osoby zawiera: sok owocowy 1l, woda mineralna 1l gazowana lub niegazowana, napój gazowany 1 szt,

2. Napoje zimne i gorące bez ograniczeń w cenie 35 zł od osoby : soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane. Na wymienione napoje nie obowiązuje limit spożycia, są one uzupełniane na bieżąco podczas przyjęcia weselnego.

Napoje alkoholowe
Jako aperitif na powitanie podawane jest włoskie wino musujące. Pozostałe alkohole serwujemy
wg następujących opcji:

1. Open Bar – bez limitu spożycia:
- w cenie 59 zł od osoby: wódki czyste krajowe (Wyborowa, Żubrówka biała) piwo lane Okocim lub Carlsberg, wino stołowe hiszpańskie białe i czerwone w karafkach.

- w cenie 79 zł od osoby: wódki Absolut lub Finlandia, piwo lane Okocim lub Carlsberg, Wino Argentyńskie Santa Rosa białe i czerwone butelki 0,75l, Whisky Johnny Walker Red.

2. Zamawianie wszelkich alkoholi z naszej promocyjnej oferty i rozliczanie po przyjęciu
wg zużycia (otwartych butelek).

3. Własny alkohol za który pobierana jest opłata 8 zł, tzw. korkowe za każdą butelkę lub opłata ryczałtowa.
Dodatkowo możemy zaoferować Państwu bufet regionalny z najlepszymi wędlinami
i lokalnymi przysmakami oraz bufet grillowy.

Bufet regionalny w cenie 45 zł/os. przy min. 50 os:

Smalczyk domowy
Pajdy wiejskiego chleba
Marynaty
/ogórek małosolny, papryka,
grzybki marynowane, śliwki w occie/

Sery wędzone, oscypki, bundz
Mięsa pieczyste
Wiejskie wędliny
Chrzan z jajkiem
Sos korniszonowy

Szynka pieczona z kością

Żeberka duszone
Kapusta zasmażana
Mix pierogów

Bufet grillowy w cenie 49 zł/os. przy min. 50 os:

Kwaśnica góralska
Żurek staropolski

Karkówka marynowana w ziołach
Filet z kurczaka
Kiełbaski pieczone
Kaszanka domowa z cebulką
Szaszłyki drobiowe
Śliwki zawijane boczkiem
Oscypek grillowany
Grillowane warzywa
Ziemniaki pieczone w ziołach

Sałatka chłopska, sałatka wielowarzywna
Dip czosnkowy
Ketchup, musztarda

INFORMACJE DODATKOWE
W cenę oferty weselnej, poza menu wkalkulowane są ponadto:
Nakrycia stołów, obrusy i serwetki z materiału a także skirtingi.
Białe świece wysokie na stołach lub tealighty.
Koszt obsługi oraz wynajęcia sali do godziny 5:00.

Opłata za najmłodszych gości:
Dzieci do lat 3 bezpłatnie! Dla dzieci w wieku od 4 do 10 lat stosujemy opłatę w wysokości 60% ceny za wybrane menu. Możemy również ustalić odrębne menu dla dzieci.

Dodatkowe możliwości:
Służymy z pomocą w doborze oprawy muzycznej podczas przyjęcia, współpracujemy
ze sprawdzonymi zespołami, DJ oraz konferansjerami.
Organizujemy atrakcyjną oprawę przyjęć m.in. występy artystów, pokazy sztucznych ogni,
teatr ognia, ciężki dym – oprawa pierwszego tańca…, fontanny czekoladowe i alkoholowe.
Istnieje możliwość zorganizowania poprawin następnego dnia /menu do uzgodnienia/

Dodatkowo płatne:
Dekoracja kwiatowa stołów i sali wg indywidualnych ustaleń.
Wynajęcie namiotu bankietowego.
Pokrowce na krzesła w cenie 8 zł / 1szt.
Druk menu, planu ułożenia gości przed salą i druk winietek na stoły.
Usługi barmańskie.

Organizacja bankietów okolicznościowych: gastronomia@perlapoludnia.pl, 665 852 420